Waar denk jij aan bij de combinatie boksen en coaching? Voor de één is het logisch, voor de ander klinkt het als waanzin.

Omdat wij met een landelijke organisatie met veel enthousiasme dit ambacht beoefenen, praten we je graag bij.

Boksen en coaching is zeker iets voor probleemjongeren …

 Onder andere ja. Maar je zou bokscoaching enorm tekort doen als je denkt dat het daar ophoudt.

Wij hebben in de afgelopen 8,5 jaar mogen werken met een zeer uiteenlopende mensen. Variërend van stoere straatjeugd, tot aan Engelstalige trainingen voor internationale management teams van grote corporates.

En nee: het is niet even lekker afreageren. Het is ook niet: fun en daarna weer terug naar de inhoud.

Het ís de inhoud.

Het is de inhoud vanuit een ander perspectief. Het gaat over teamontwikkeling, leiderschap en communicatie.

Thema’s die daarin zorgen voor excelleren of blokkeren zijn zeer goed te behandelen met vechtsport als leerinterventie. Denk aan: Veiligheid, ruimte innemen, durven raken, primair gedrag, kracht en kwetsbaarheid, vertrouwen, overgave, confrontaties aangaan.

Vaak is een doel van Bokscoaching inzetten: Integratie. Je hebt het al besproken, maar je wilt het ook ervaren. Integreren in gedrag.

Waarom zou je twee dingen als boksen en coaching samenvoegen?

 Omdat fysieke werkvormen en boksen in het bijzonder iets speciaals losmaakt.

Het lijf liegt niet. Je kunt je niet verstoppen in hoe je beweegt. Je kunt dus heel goed op speelse en toegankelijke wijze mensen tot reflectie brengen.

Al onze ervaren trainers, we weten hoe zij kunnen spelen met de balans tussen contact maken en enthousiasme. En aan de andere kant direct confronteren waar nodig.

Vechtsport leent zich uitstekend voor zowel één op één begeleiding, als het werken in (grote) groepen.

We hebben prachtige resultaten mogen zien van onze training en coaching. Mensen die een jarenlang patroon doorbreken, eindelijk iets los kunnen laten.

Leiders waar kwartjes nu wel vallen. Teams die weer veilig worden. Professionals die elkaar weer gaan waarderen en gaan staan voor wie ze zijn.

Boksen is meer dan boosheid

Door onze werkvormen kunnen we heel mooi werken met emotie en ratio.

Het kan gaan over boosheid, maar ook over angst vertrouwen verbinding. Één van de meest essentiële voorwaarden voor effectief samenwerken, is psychologische veiligheid. Juist met een middel als vechtsport kun je hier heel mooi aan bouwen.

Vechtsport gaat over respect en beheersing. Niet over agressie.

Boksen in coaching heeft alles te maken met expressie. Het gaat over je uiten, contact maken en daarin (samen) groeien.

En wat kan ik bereiken met boksen en coaching?

Doordat we fysiek werken en mentale groei in een proces gieten. Kun je snel resultaat bereiken. Je lichaam laat heel snel zien, wat je met taal prima kunt verstoppen.

En dit hoeft helemaal niet heel spannend te zijn. We zullen altijd zorgvuldig zijn met jou, je mogelijkheden en je leerproces.

De één wil heel direct geconfronteerd worden, een ander heeft wat meer tijd en geduld nodig.

Een grappige bijvangst is dat mensen soms enthousiast worden over sport en vitaliteit.

Het bijzondere van coaching integreren in fysiek werken, is dat het nog heel lang na resoneert. We horen regelmatig dat mensen nog wel een hele periode hebben nagedacht over de coachingsessies.

Onze drive is om impact te hebben. Verschil te maken.

Misschien lees je dit en weet jij dat je verder wilt. Mogen we jou uitdagen?

Individuele Coaching

Wil jij groeien als mens? Niet steeds weer jezelf wegcijferen? Kies voor een waardevolle investering in jezelf en ga voor 1-op-1 coaching!

Training in uw bedrijf

Wij verzorgen trainingen en trajecten omtrent leiderschap voor uiteenlopende organisaties. Dit kan een combinatie zijn van training en coaching, online en face to face.

Partnerships

Wij leveren onderdelen van trajecten leiderschap samen met andere partijen. Denk aan ontwikkelbureau’s die ons inzetten als onderdeel van een traject.