Agressie Training: Van Verplichte Kost naar Zinvolle Sessie
Agressie training, of zoals het soms genoemd wordt, weerbaarheidstraining, is voor veel mensen een verplicht nummertje. De gedachte alleen al om naar een dergelijke training gestuurd te worden, kan voor weerstand zorgen.
Dat hoeft niet zo te zijn. Bokscoaching kan een agressie training transformeren van verplichte kost naar een zinvolle sessie. Hier zijn drie redenen waarom mensen liever niet op weerbaarheidstraining gestuurd worden, en hoe Bokscoaching het anders doet.
1. Geen motivatie
Voor veel mensen is het deelnemen aan een weerbaarheidstraining of agressie training niet bijzonder aantrekkelijk. Het wordt ervaren als verplichte kost (of zelfs: kots) die hen uit hun comfortzone haalt en waar ze niet vrijwillig zouden deelnemen.
Het “daar gaan we weer” gevoel.
Wat wij anders doen
Bokscoaching begrijpt dat motivatie altijd een belangrijke factor is voor een zinvolle training. Daarom bieden we een unieke en boeiende leerervaring die deelnemers actief betrekt. Ook zorgen wij dat we maatwerk leveren door elke training te starten met de beoogde doelstellingen. Onze trainingen zijn ontworpen om mensen te inspireren en hen te helpen intrinsiek gemotiveerd te raken om hun vaardigheden te verbeteren en hun gedrag te veranderen.
2. Angst voor het onbekende
Meedoen met een weerbaarheidstraining kan voor sommige mensen spannend zijn, vooral als ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Ze kunnen bang zijn voor confrontatie, kwetsbaarheid tonen, of zich ongemakkelijk voelen bij het omgaan met agressie.
Mensen associëren deze trainingen soms met enge trainingsacteurs en dat ze dan “aan elkaar moeten zitten”.
Wat wij anders doen
Bij Bokscoaching begrijpen we dat het omgaan met agressie en weerbaarheid een gevoelig onderwerp kan zijn. Daarom zorgen we voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin deelnemers zich op hun gemak voelen om hun emoties te uiten en te leren van hun ervaringen. We bieden een goede check-in aan het begin van elke sessie om eventuele zorgen te bespreken en stellen deelnemers in staat om op hun eigen tempo te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
3. Twijfel aan de Effectiviteit
Sommige mensen kunnen twijfelen aan de effectiviteit van een weerbaarheidstraining of agressie training. Ze vragen zich af of het daadwerkelijk zal helpen om hun gedrag te veranderen en beter om te gaan met moeilijke situaties.
Want in een training lukt natuurlijk alles, maar wat als het er écht op aankomt?
Hoe het wel moet
Bij Bokscoaching geloven we in de kracht van ervaringsleren en praktische toepassingen. Onze unieke methode combineert bokscoaching met psychologische inzichten en persoonlijke ontwikkelingstechnieken om deelnemers te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten, assertiever te worden en effectiever om te gaan met agressie.
Het doel is vooral dat je je zekerder voelt, niet zozeer fysieke vaardigheden.
We bieden praktische leerinterventies aan die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven, waardoor de training zinvol en waardevol wordt voor de deelnemers. Vaak werken we met een serie dagdelen verspreid over één of meerdere jaren. Ook kan er een combinatie gemaakt worden met individuele coaching.
Klaar om deel te nemen aan een zinvolle training?
Neem vandaag nog contact op met Bokscoaching voor meer informatie. Ontdek hoe we je kunnen helpen om je weerbaarheid te versterken en effectiever om te gaan met agressie in de praktijk.
Training in uw organisatie
Wij verzorgen trainingen en trajecten over weerbaarheid voor uiteenlopende organisaties. Dit kan een combinatie zijn van training en coaching, online en face to face.
Coaching in weerbaarheid
Wil jij groeien in weerbaarheid? Of verwerken wat je hebt meegemaakt? Ga dan voor een coachtraject bij één van onze coaches. Wij zitten in heel Nederland.
Partnerships
Wij leveren onderdelen van trajecten leiderschap samen met andere partijen. Denk aan ontwikkelbureau’s die ons inzetten als onderdeel van een traject.